11 Temmuz 2009 Cumartesi

İNCİ ARICILIK FİRMASINI ZİYARETİMİZ

cumartesi sabahı stajyer arkadaşlarla birlikte bulunduğumuz ilçede bulunan vede arıcılık malzemeleri imalatı yapan İNCİ ARICILIK firmasını ziyaret ettik.. sağım makinelerinden körüğe maskeden tutun aklınıza gelebilecek her türlü arıcılık malzemesini imal eden 1982 yılında sayın Şerafettin KOCABAY tarafından bal mumu ticareti olarak sektörede yer alan firma daha sonraki süreçte kendisine yardım eden 3 oğlununda katkılarıya 1996 yılında İNCİ ARICILIK adı altında kurulmuş ve arıcılık sektöründe her türlü malzemeyi üreten ve gün geçtikçe büyüyen bir şirket haline gelmiş

Geleceğin arıcıları Gürkan Ayşe Metin ve firma sahibi Erol KOCABAY



Bizler yüksek okulumuzda staj yapan arıcılık öğrencileri olarak bu gün bu firmayı ziyaret ettik ve ürettikleri ürünlerden tutun bal ticaretine vede arıcının ve kendilerinin sorunlarına kadar geniş bir yelpazede sohbet imkanı bulduk. bizlere bu imkanı sağlayan Erol beye ve ekip arkadaşlarına teşekkür ederiz .
İNCİ ARICILIK aklınıza gelecek her türlü arıcılık malzemesini bizlere sunarken gerçekten işlerinin hakkını vermeye çalışan bir firma çalışanları oldukça yoğun bir tempoda ve zevkle çalışıyor.. Biz gittiğimizde EROL KOCABAY bizi karşıladı kendiside imalatta çalışıyor işini bırakıp bize imalathaneyi gezdirirken kendisiyle sohbet etme imkanımızda oldu .. yoğun bir çalışma temposu içinde olduklarını görmek sevindirici bu demek ki sektörde bir hareketlilik var.. Erol beye teşekkür etmeliyim burada oldukça içten ve samimi bir şekilde sorularımı cevaplarken eline geçen her malzemeyi bizlere sıkılmadan tanıttı.. elektirikli bal süzme makinasını sorduğumuzda malzemeleri çıkartı ve neredeyse montaj yaparak çalıştıracaktı bizler için.. Fotoğraflamaya çalıştığım imalathanede bal kazanı süzme makinası dinlendirme kazanı körük ten maskeye kadar arıcılık malzemelerinin tümünü kendileri imal ediyor 4 x4 ebadında bir çadırları var ben görmenizi isterdim her arıcının arazide en büyük ihtacı bence.. Erol beye sorduğum bir soruda yurt duşındaki gelişmeleri takip etmek adına neler yaptıklarıydı .. bunuda hemen almanyadan gelen bir körük üzerinde anlatmaya başladı ki ben çok şaşırdım. umarımki böyle alanında istekli ve araştırmacı firmalar bizim sektörümüzde çoğalır .. hem aldığınız üründe bir sorun olduğu zaman başvuracağınız yeri bilirsiniz hemde kendi düşündüğünüz kullandığınız hatta aklınıza gelen ama piyasada bulamadığınız ürünleri yaptırabileceğiniz bir adresiniz olur elinizin altında. düşünün kendi ihtiyacınız olan ekipmanları yapma şansı olmayan arkadaşlarımız ne zorluklar çekiyor.. İmalathane ve Erol beyin bizlere tanıtığı arkasındaki pompa kısmı platikten olan körük .


Bizim arıcılarımız karton kullandığı için bu körüğü kullanmakta sıkıntı var yüksek sıcaklık için uygunmu onu araştırıyoruz diyor kendisi.. bu körükte yanan malzeme ise puro şeklide sanırım sıkıştırılmış bir mantar parcası içeriğini tam bilemesemde çok düzgün duman verdiğine şahit oldum ve dumanı oldukça yumuşak gerçi avrupalı bizim kılıç tabir edilen saldırgan arılarla çalışmışmıdır bu körükle onu bilmemem ama duman gerçekten karton dumanı gibi değil çok daha yumuşak ve elinizi körük önüne koyunca sıcaklık sıfır bunun dışında yanan ertafa sıçrayan bir ateşte yok ki ben eğede kuru yere bırakılan körüğün bile yanğın çıkartığına bile şahit oldum .. bu da çok önemli bence körükte yanan malzeme bu ve bir tanesi epey bir süre yanıyor kolaylığı iyide acaba diyorum temin etmesi ve fiyatı ne olur bunun şu an için zaten bizim piyasamızda olmadığını öğrenince zamanla olur işallah diyoruz sadece

gördüğünüz gibi işler yogun Erol beyin dediğine göre siparişlere yetişmekte zorlanıyorlarmış.. varsın zorlansınlar ne demiş atalar işleyen demir pas tutmaz... kendilerine kolay gelsin diyerek ayrılırken her gün kullandığımız ama nasıl ne zahmet ve yöntemle yapıldığını bilmediğimiz pek çok malzemenin baştan sona üretim yolculuğu anlamış o malzemelerin bir saç, kumaş yada plastik parcası değil üretimin her adımında ciddi emeğin katıldığı değerli ekipmanlar olduğunu anlamış bulunuyoruz..

adres ve diğer bilgiler için fotoya tıklayın ..

1 yorum:

Taşkın ÖZŞAHİN dedi ki...

paylaşım için teşekkür