24 Ekim 2010 Pazar

şimdi oturup afiyetle yiyelim yabancı ülkelerden gelen dana etini.. çok ses etmeyin be tembeller fatmagül başlamadıysa pazar pazar elbet maç yayını bulunur..onu izleyinn..

Koyun gübresi içinde büyümüş,domatesin fasülyenin mısırın dibine elleriyle gübre koyup elllerindeki çatlaklara aldırmadan bulaşık çamaşırı elinde yıkayan anacığını izlerken hiç bir şeyin farkında olmayan bir çocuktum .. Bir domates fidesi boyun eğse, hayvanlarımızdan biri azıcık topallasa üzülen annem bize bağırıp çağırırdı.. anlam veremezdim buna.. şimdi anlıyorum anneciğim seni ..şimdi anlıyorum


Bu yazıda dil bilgisi kuralları eksik olabilr kusura bakmayın..

çocukluktan kalma hatıralar arasına götüren televizyon haberleri deavm ediyor hala. yurt dışından et alıyormuşuz ..... izliyorum .. canlı hayvan geliyormuşş .. bu yazıyı yazarken önümüzden geçen anayoldan en azıından 5 tane tır geçti .. sanırım bunlar o hayvanlar olmalı.. kasaları özel ve iki katlıydı ..

isyan ediyor konuştuğum herkes .. tarım bitti .. efendim domates beş tl.. inanın kime elimi atsam herkes şikayetçi.. bal para etmiyor.. çocuklarımız düzgün beslenemiyor.. ....şikayet çok ... hemde hiç durmaksısın şikayet ediyoruz..

peki biz neydik... açıka soruyorum size biz neydik de şimdi böyle şikayet ediyoruz..

biz evinde olanın en iyisini komşusuna yada yoldan gecen ihtiyaç sahibine verebilen insanlardık değilmi.??

ben annem evde yokken kapıdaki domates sepetini görüp bir tane isteyen arkadaşıma annem onları yemek yapacak olmaz dediğim için dayak yemiş biriyim.. ve ardından arkadaşımın evine o sepeti olduğu gibi götürüp annem bunu size yolladı yaptığım için özür dilerim bu sizinmiş zaten Annem size toplamış dedirtti bana annem..,CANIM ANNEM

şimdi siz bahçesinden koparttığı iki domastesi komşusuna hediye eden kaç kişi tanıyorsunuz????

şimdi siz çocuğunuz bir kedinin başını okşasa pis o piss elleme derken dışarıdan et almamıza isyan mı ediyorsunuz..gerçekleri görmek gerekmiyormu dostlar.. dün küspe ve gübre kokusundan tiksindiği için insanlar komşularını şikayet ediyordu.. neredeyse ilçelerde bile hayvan kalmadı bu yüzden.bir tavuk bile yok çoğu köyde .. inanın kuluçka tavuğun altına koymak için yumurta arıyorum yok kardeşim olan da ya bir ya iki tane.. şimdi siz betondan binalarınızla gurur duyarken pek çok avrupa ülkesinde kanunlar betonarme binaların yogun tarım ve hayvancılık yapılan yerlerde yapılmasını yasaklıyor.. internet elinizin altında çevirileri okuyunn.. siz her fırsatta avrupa vatandaşlığı hayali kurup evinizdeki koltuktan oturma organınızı kaldırmadan ezele , vadiye fatmagülün hazin sonuna odaklanmışken, avrupada yayın organları sürekli ileri tarım teknolojlerini yayınlıyor ..merak ettiniz mi bizim o ünlü bir artistimiz vardı .. hani şu behlül.. okuyorum bazen geliyor karşıma arap ülkelerinde çok ünlüymüş kendisi kadınlar erkekler herkes ona bayılıyormuş .. peki niye kanadada fransada arjantinde şilide amerikada ünlü değil..sordunuz mu hiçç .. amerikada net yokmu takip edemiyormu kime o dizileri .... bunun cavabı çok basit  izlemiyorlar kardeşim .. yabancı dile gerek yok google sitesinin çeviri sekmesini tıklatın ve yabanci siteleri dolaşın .. içi boş olan pek az site bulursunuz emin olun ..

alman ingiliz ispanyol bize et satıyor diye bağıranlar bir buzağının başını okşadınız mı .. doktorlar çok çalışmaktan şikayetçi bizim ülkemizde her birinizin altında son model araba var sayın doktorlar emin olun hastaneden 4 arkadaş birleşip arabanızı satsanız size her ürünü doğal şekilde sunacak bir çiftlik kurabilir. sadece hafta sonları ailenizle gidip bir buzağının doğumunu izlemek orada iki kovana rı bakmak bile tüm stresinizi alıcaktır..hem ülkemizde işsizlik hat safhada .. işçidede sorun yok emin olun.. neler ne imkanlar var ülkemizde

ama biz para yok kardeşim diye ağlarken senede bir araba değiştirebilen insanlar olduğumuz için bu halde olmayada mahkumuz eki şimdi kahvede oturanlara geliyorum .. doktor yorgunluktan şikayetçi sizin kiminiz iş yok diyor kiminiz emekliyim allah devlet babadan razı olsun diyor takılıyorsunuz öyle okey taşlarına batak kağıtlarına ....

e babalar abiler ..sizin evinizde aşınız kaynıyomu .. kaynıyodur şimdilik bi kuru fasulya elbet yanınada bikuru soğann ohhhh allaha şükürrr.. yakında merak etmeyin amerikan fasulyesi fransız soğanı olcak onlarda...az kaldı azz.. baba yaş 48 direk gibi adamsın emeklioldum diye sarılmış sın kahve masasına 25 senem geçti be diye muhabet ediyon arkadaşlarınla elinde bide cigara emekli işi ucuzundan :)))) sahi en ucuzu 4 lira değilmi onun .. bi beş senenide o alsa elinden yine ortalama 70 i görecen sen demiii:) benim dedem 72 yaşında 3 inek bakııyordu kapısında .. bilmem anlatabildim miii.

şimdi oturup afiyetle yiyelim yabancı ülkelerden gelen dana etini.. çok ses etmeyin be temmbeller fatmagül başlamasıysa pazar pazar elbet maç yayını bulunur..onu izleyinn..

not ( et pahalı diyenler merak çok fazla ithal ürün var kesenize göre olanına bakınız sizde sizede afiyet olsun..)

2 yorum:

Ali KOCA dedi ki...

Çok güzel yazı siz mi yazdınız bilmiyorum ama güzel bu ülke batana kadar hiç kimse farkında olmaz gidişatın o zamanda iş işten geçmiş olur zaten anlatmaya çalışsanızda başlarını sallarlar haklısın diye yine devam ederler gidişatımız nereye bilmiyorum Allah beterinden saklasın.

Hüseyin Basri ÇALIŞKAN dedi ki...

sağolun ALİ bey. yazı bana ait ..son dönemde bu takma herşey iyi olacak düşüncesi sardı her yanı.. ama nedense biz bu takma kafana herşey iyi olcak düşüncesini çalışma, utanma, sıkılma, her yol mübah her şey iyiolacak olarak algıladık.. ALLAH İNSANLARA HAK ETTİĞİNİ VERİR. UMARIMKİ DUANIZI KABUL EDER DE BİZLERİ BETERLERDEN SAKLAR..