7 Haziran 2010 Pazartesi

MEZUNİYET HEYECANI


İki güzel yılın ardından sonunda mezuniyet zamanıda geldi çattı. 27  yaşında arıcılık okumaya karar verdiğimde uzun bir süreçmiş gib gelmişti. zorlanmıştım. Sınavı kazanmak değildi aslında zor olan tercihlerimi yaparken zorlandığımı hatırlıyorum şimdi. Pek çok üniversitede arıcılık proğramı vardı hiç birini bilmiyorum hangisinde ne dersi var hangisi iyi hangisinin alt yapısı daha iyi bunlar hep soru işaretiydi. tercihleri doldurduğumda ilk arıcılık proğramından yazmaya başladım. 24 tercihide Doldurmuş olmak için boş kalanlarada radyoloji proğramlarını yazmıştım. ilk tercihim Adnan Menderes Üniversitesi Çine Meslek Yüksek Okulu Arıcılık proğramı olmuştu. Yerleştirmelerden gelen sonuç ise ilk tercihime yerleştirilmiştim. Aydın da okumak geç kalmış üniversite hayalimi gerçekleştirmek çok güzel bir duyguydu. peki neydi okumak dışarıdan görüldüğü gibimiydi. ben aradığımı buldum burda 60 kolonini üzerinde  koloni varlığı yogun arıcılık uygulaması her sorunuzu sıkılmadan yanıtlayan hocalar varken okumak oldukça kolaydı aslında. iki sene boyunca her istediğimde arı ile iç içe olabildim. hiç bir kısıtlama yapılmadan uygulama yapabildim. bu anlamda değerli hocalarıma ve kurum çalışanlarına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.Çine meslek yüksek okulu arıcılık proğramını birincilikle bitirmemde çok büyük katkıları bulunan değerli hocam Mustafa KÖSOĞLU'na ne kadar teşekkür etsem azdır. buradaki iki senem boyunca gördüğğüm en önemli şey ise  şuna emin olabilirsiniz ki çine meslek yüksek okulu arıcılık proğramı bu alanda çalışmak isteyen gençlere çok büyük katkılar sağlayacak kalite ve donanımdadır.


5 yorum:

bekir dedi ki...

hayırlı olsun.
bundan sonraki yaşamında başarılar

Hüseyin Basri ÇALIŞKAN dedi ki...

teşekkür ediyorum Bekir bey. umarın başarılı ve faydalı bri birey olabilirim..saygılarımla

İlhami Uyar dedi ki...

Sayın Çalışkan ,umarım okulda öğrendiklerinizi sahada pekiştirir yeni nesillerin gelişmesine yardımcı olursunuz.Bundan sonraki yaşamınızın başarılarla dolu olmasını diliyorum.Sevgilerimle

Kenan GİŞAN dedi ki...

Hayırlı olsun.

TUYSAL dedi ki...

KUTLARIM, BAŞLADIĞIN İŞİ BAŞARIYLA BİTİRMEK GÜZEL BİR DUYGU OLMALI, İNŞALLAH ARICILIK YAPARSANIZ ARICILIKTA DA BÜYÜK BAŞARILAR SAĞLARSINIZ.