27 Haziran 2009 Cumartesi

EŞŞEK ARISI (Avrupa Eşekarısı-Vespa crabro European Hornet)

BÜTÜN ARICI DOSTLARA SELAMLAR.. BU ara bizimde başımız eşşek arılarıyla belada diyebiliriz .. arıları hayıta taşımamıza rağmen geride kalan birkaç küçük kovanımıza hiç rahat vermiyorlar ki.. bende sizlerle şubat tatilinde Yalovanın Esadiye köyünde şerafettin abinin yuvalarını ilaçla yok ettiği benimde sergilemek için aldığım koloninin görüntülerini paylaşmak istedim. bu arıların genel özelliklerine başlığa tıklayarak ulaşabilirsiniz..

bunlar yuvanın en alt tarafıydı

çıkmak üzere olan işçi arılar varmış bu gözlerde


yuvayı söküp okula getirmek amacıyla eve geldim sonrada bir kısmını bozulmadan digerlerini koruya bildiğim kadarıyla gazatelere sardım cam içinde sergilenecekler işalllah.
bu alt gözlerde işçi arılar çıkarken ölmüşlerdi . zavallılar ne oldugunu anlamadan dünyadan ayrıldılar.
hey yavrum hey bizimkilere kat atmasak oğul verir. bunlar kendi katlarını kendisi çıkıyo imarı kimden aldınız be mübarekler...

kimbilir kaç adet içşi arısı vardı bu koloninin ölmelerine üzülüyor insan çünkü bu arılar doğada etkin bir temizlk görevi görüyor. bizlere zararları çok olsada onlarda hayat mücadelesi veriyorlar bir yerde.bu yüzden doğada arılarımızın uzağında yaşadıkları sürece onlara karışmamayı yuvalarını bozmamayı düşünürüm hep bu yuva bir ev içinde olunca tabiki bozulmak zorunda..

bu yuvanın bulunduğu tahta odada yuvanın hali keşke bozmasaydı bütün olarak alabilseydim..